Nëse bëj një punë në 30 minuta, kjo është sepse kam shpenzuar 10 vjet duke mësuar se si ta bëj atë në 30 minuta. Ju më keni borxh vite, jo procesverbali. Ke talentin që paguhani! Brigette Hyacinth Autor i Drejtimit të Fuqisë Punëtore të ArdhmesLeading the Workforce of the Future: Inspiring a Mindset of Passion, Innovation and Growth

Katër vjet më parë, CEO Dan Price uli pagën e tij prej gati 1 milion dollarë për të rritur ato të punonjësve të tij, duke sjellë pagën minimale të çdo punonjësi në 70,000 dollarë. Tani ai po hap një zyrë në një qytet të ri dhe premton një rritje të pagave.

Në vitin 2015, ai u paralajmërua si një nga punëdhënësit më bujarë. Dy javë pasi bëri njoftimin fillestar, kompania u përmbyt me 4.500 rifillime dhe kërkimet e reja për klientët u hodhën nga 30 në muaj në 2,000 në muaj. Besimi i Pricemimit është se duke investuar në punonjësit e tij, kompania do të rritet më shpejt. Mjerisht, shumica e punëdhënësve nuk e marrin këtë. Nëse dëshironi të rritni besnikërinë, angazhimi dhe produktiviteti filloni duke paguar njerëzit për ato që ia vlejnë.

Sot, shumë kompani nuk do të punësojnë kandidatët që konsiderohen “të mbivlerësuar”. Sidoqoftë, injorimi i “të mbivlerësuarve” sepse mendoni se janë shumë të shtrenjta, dhe ju mund të punësoni 2 punonjës për çmimin e një, do t’ju kushtojë përfundimisht për një afat të gjatë. Ju nuk mund të përjetoni Google.

Asnjë tekst alt i parashikuar për këtë imazh
Shumica e njerëzve nuk presin paga qesharake ose ngritje, ata thjesht duan të paguhen ato që ia vlejnë. Shtë turp se si i kemi caktuar punonjësit si “detyrime” ndërsa makinat dhe ndërtesat janë pasuri. Ne investojmë në pasuri; ne kufizojmë detyrimet.

Në Universitetin e Pensilvania, studiuesit zbuluan se bizneset që shpenzuan 10% të të ardhurave të tyre për përmirësime të kapitalit panë një rritje të produktivitetit 3.9%. Por merrni këtë — kur ai 10% u investua në punonjës, produktiviteti u rrit 8.5%.

“Minutën që ju vendosni për më pak se sa meritoni, ju merrni edhe më pak sesa keni vendosur.” – Maureen Dowd
Për më tepër, unë shoh shumë punëkërkues dhe punonjës, pavarësisht nëse intervistojnë për një vend pune ose duke negociuar për një ngritje, nënvizojnë vetë. Mësoni të qëndroni në këmbë për veten tuaj. Mësoni të thoni jo. Mos kini frikë të kërkoni pagën që ju meritoni. Bëhet fjalë për aftësitë, përvojën dhe vlerën që sillni në tryezë. Dije vlerën tuaj dhe mos kini frikë ta kërkoni atë.

Asnjë tekst alt i parashikuar për këtë imazh
Shikoni Librin tim më të fundit të Bestselling.

Drejtimi i fuqisë punëtore të së ardhmes: frymëzimi i një mendjeje të pasionit, inovacionit dhe rritjes

Drejtimi i fuqisë punëtore të së ardhmes siguron këshilla konkrete dhe praktikat më të mira se si të angazhohen dhe mbajnë talentin e lartë. Ajo adreson disa fusha për t’u përqëndruar në provën e ardhshme veten dhe biznesin tuaj. E ardhmja nuk është më një destinacion i largët; ajo është tashmë këtu. Mos u zëmë roje!

Për suksesin tuaj të vazhdueshëm!

Cheers! ?????

Be the first to comment

Leave a Reply