Bitcoin – Mashtrim apo investim?

 

kujtdo që ka qasje në rrjet? Deri më tani, vetëm më të interesuarit po përdorin teknologjinë, sepse nuk është e lehtë të kuptohet.

Bitcoin – mashtrim apo investime?
Nga Alexander J. Hansen , 6 tetor 2017

 

Këto janë pro dhe kundër.

CEO JPMorgan Jamie Dimon ka thënë se Bitcoin-hype është më i madh se rrëzimit tulipani (shënim ed -. Wikipedia : “. Tulip mania ishte një periudhë në Golden Age holandez në të cilën çmimi i qepëve nga tulipani futur kohët e fundit ka arritur nivele jashtëzakonisht të larta dhe pastaj u shemb papritmas” ) dhe jo të qëndrueshme në afat të gjatë.

Monitoruesit e mëdhënjë  vëzhgojn ngushtë monedhën digitale
Jo shumë kohë pas duke folur shefi i Fondit Monetar Ndërkombëtar, Christine Lagarde, në një bankë të Konferencës të Anglisë dhe pohoi se Bitcoin dhe kryptovaluta të tjera mund të ketë të ardhme po aq të madhe brenda FINTECH ( “Teknologjia Financiare”), si çfarë ka marrë rrjeti, për shkak se interneti ka pasur një ndikim të çmendur në atë se si industria financiare ka evoluar. Teknologjia Bitcoin dhe bllok mund të vazhdojë këtë zhvillim.

Kjo nuk është aq shumë e lehtë kur Goldman Sachs hyn me një mendje të hapur në spekulime cryptocurrency, sepse në kontrast me JPMorgan Dimonit dhe FMN Lagarde deklaratave të tyre, ajo bëhet shumë kontradiktore kur Goldman Sachs janë të hapura për të spekulojnë cryptocurrency.

Lexoni këtë për të kuptuar bazat e monedhës dixhitale.

Teknologjia
pas cryptovaluta është teknologjia bllok. Kjo siguron që të gjitha informatat janë të decentralizuara dhe pothuajse të pamundura për të kollitur.

Kjo teknologji mund t’u ofrojë individëve mundësi që mund të sfidojnë industrinë bankare. Për shembull, ne mund të shmangur taksat e madhe nga transfertat ndërkombëtare të parave dhe qasje në instrumentet financiare janë papritmas universale dhe jo rezervuar për elitën, për atë ekzistojnë miliarda njerëz të cilët nuk kanë qasje – blokkjedeteknologi mund të revolucionarizojë commerce për lojtarët në shumë vende.

Ka edhe kompani si Ripple. Ata po përpiqen të integrojnë teknologjinë e bllokut në sistemin bankar për të bërë më të mirë se Dinosauri Swift për transferimin e parave. Ripple mund të transferojë, me teknologjinë e vet, në sekonda. Kjo në dallim nga ajo që bankat përdorin sot, përkatësisht Swift.

Financimi i centralizuar krijon kriza të mëdha
Për një kohë të gjatë, njerëzit kanë pasur nevojë për një mjet për të tregtuar mallra, qofshin predha, ari ose para. Dollari amerikan vazhdon të shihet si një standard global, pavarësisht krizave financiare të paqëndrueshme që na ka dhënë një industri e centralizuar financiare.

Me këtë industri centralizuar lind edhe probleme: në rritje nevoja për e-commerce dhe dixhitale pagesave nuk është dollari amerikan si interesante – ajo që është interesante është se banka qendrore në SHBA vetëm të ketë një rekord që pak a shumë tregon se sa shumë shënime në qarkullim. E tjera janë sistemet e TI që janë të centralizuara dhe pak në dispozicion të përfituesit mesatar.

Prezantimi i Bitcoin deri më sot si një i huaj në sistemin monetar që përdorim sot nuk është tërësisht korrekt; Ky është një sistem i digjitalizuar plotësisht në të njëjtën kategori si përdorimi i industrisë bankare, por me mundësi më të mira për të lëvizur paratë pavarësisht nga qeveria dhe bankat qendrore (me të gjitha tarifat që duhet të marrin).

Forca e Bitcoins është se ka vetëm 21 milionë prej tyre. Me rritjen e bazës së përdoruesve, me kalimin e kohës do të sigurojë pasiguri më të ulët, stabilitet më të madh dhe më pak luhatje sesa ne kemi parë në Bitcoin deri më tani.

Nuk ka lojtarë të centralizuar të cilët mund të shtypin më shumë para: gjithçka është e decentralizuar dhe i jepet vlera njerëzve që e përdorin atë.

Arsyet e mira për teknologjinë bllok

Ndarja më e shpejtë dhe verifikimi i burimeve është i rëndësishëm. Është kaq e rëndësishme që sistemi Swift do të garojë për tre vjet.
Teknologjia e bllok-zinxhirit mund të përdoret gjithashtu për të identifikuar identifikimin; Një qytet në Zvicër synon të vendosë një sistem identifikimi të bazuar në teknologji me bazë bllokun (platforma “Ethereum”) që do t’i përshtatet të gjitha sfidave me të cilat përballemi në jetën e përditshme për të na legjitimuar.
Nëpërmjet blokkjedeteknologi disa kompani kanë filluar me ICO-së ( “Initial Coin Ofrimi”), në vend që të kthehemi Wall Street për të marrë financim, e ka bërë atë nëpërmjet “crowdfunding” nëpërmjet rrjetit cryptocurrency. Kjo mund të sigurojë një hyrje të mirë të teknologjive të reja potenciale që duan të revolucionarizojnë atë që duket të jetë e padukshme në jetën e përditshme (Fintech).
dobësitë

Teknologjia e zinxhirit të bllokut dhe monedhat kriptografike janë në fazën fillestare dhe ka disa sfida përgjatë rrugës, përfshirë bazën e përdoruesit. Nëse konsumatori dëshiron të miratojë teknologjinë e re, kjo nuk ndihmon, pavarësisht se sa e mirë mund të jetë.
Cryptovaluta duhet të vijë në një nivel ku gjyshe mund ta blejë me lehtësi Bitcoin për tregti dhe kursime.
Rreziku aktualisht vlerësohet i lartë – shpresojmë se teknologjia bëhet më gjerësisht e njohur, baza e përdoruesit do të rritet, pasiguria do të zhytet dhe kështu rreziku.
Paraja bëhet entitete dixhitale unike, ju keni 100 për qind kontroll mbi veten, të siguruar me kriptografi. Kështu, dobësia më e madhe është përdoruesi.
Nuk ka mbrojtje nga agjencitë qeveritare.
Mundësitë
Personalisht, unë kam clocked në teknologji bllok, disa e kanë krahasuar atë me kur erdhi interneti ose si bujqësia revolucionarizoi bujqësinë; Teknologjia e bllokut do të jetë për “Fintech” bujqësia ka qenë për bujqësinë.

Ka kuptim për të bërë sondazhe të përshtatshme nëse mendoni të investoni në ato që mund të jenë sistemet e reja të teknologjisë së nesërme; Kurrë mos investoni para që nuk mund të përballoni për të humbur.

 

Be the first to comment

Leave a Reply