EU detyrojnë Amazon të paguajë 2.3 miliardë dollarë

 

EU detyrojnë Amazon të paguajë 2.3 miliardë dollarë
Mendoni se gjigandi i dyqanit online i detyrohet një shumë të parave të taksave.

(8) EIGIL KNUDSEN 5 tetor. 2017 – 14:00

Është një rast i mirënjohur që BE nuk është gjithmonë në lëvizje me kompanitë më të mëdha të IT-së, dhe tani organizata e fuqishme po kërkon gjigantin e dyqaneve online të Amazon. BE beson se Amazon ka borxhe të paarsyeshme të taksave, raporton agjencia e lajmeve Reuters .

Është vendi i vogël i Luksemburgut BE beson se Amazon ka borxh një taksë të mbetur dhe shuma vlen më pak se 250 milionë euro,

Foto: Annette Shaff / Shutterstock.com
Beson se ata kanë marrë përfitime të padrejta tatimore

Sipas komisionerit të BE-së për konkurrencë, Margrethe Vestager, Luksemburgu i ka dhënë gjigantit të dyqanit online “përfitime të padrejta” tatimore, të cilat duhet të kishin rezultuar në tre të katërtat e fitimeve të kompanisë që nuk u tatohen.

Në përgjigje të akuzës, Amazon pretendon se ata nuk kanë marrë ndonjë trajtim të posaçëm të autoriteteve të Luksemburgut dhe se ata kanë paguar tatime në të dy ligjet kombëtare dhe ndërkombëtare. Amazon deklaroi se ata janë duke shqyrtuar zbatimin e projektligjit gjigant, dhe Luksemburgu është gjithashtu gati të vlerësojë një përgjigje ligjore.

Fillimisht, Komisioni i BE-së ka konsideruar dhënien e Amazonit një faturë totale prej 400 milionë euro, rreth 3.7 miliardë, sipas burimeve që Reuters kishte në kontakt. Ligji i ri është dukshëm më i ulët, por i rëndësishëm.

Nëse Amazon përfundon duke paguar faturën e taksave, mund të ketë pasoja mjaft serioze financiare për gjigantin e dyqaneve online. Siç thekson Reuters, kompania operon me margjina mjaft të ngushta dhe në vitin 2016 kishte një të ardhur neto prej vetëm 2.6 miliard dollarësh, me shitje prej 136 miliardë dollarësh.

Be the first to comment

Leave a Reply