Stresi, nervozizmi dhe mungesa e energjisë është një pasojë e drejtpërdrejtë e shumë kripës në ushqim

STRESS
Stresi, nervozizmi dhe mungesa e energjisë është një pasojë e drejtpërdrejtë e shumë kripës në ushqim.
© Shutterstock / Kite_rin
Hulumtim i ri: Shumë kripë në ushqim çon në stres
Ekziston një lidhje e qartë mes sasisë së kripës që ju hani dhe rrezikut për t’u prekur nga stresi. Ajo tregon kërkime të reja, të cilat tregojnë një lidhje të drejtpërdrejtë në mes të shumë kripës në problemet e ushqimit dhe gjumit, dhe kështu stresi.
Facebook Pinterest Email
12 prill 2017 nga Stine Delfs & Jakob Priess
Kryesisht të gjithë mbi 60 vjet dhe deri në gjysmën e të gjithë nën 60 vjeç vuajnë nga një nxitje e re, dmth. Nevoja për urinim të përsëritur gjatë natës.

Pasoja mungon ose zhvlerësohet në gjumin e natës, gjë që mund të dëmtojë shëndetin dhe cilësinë e jetës.

Ajo tregon rezultatet e hulumtimit nga Universiteti Japonez Nagasaki.

Kripa shkatërron gjumin e natës
Studiuesit shqyrtuan 321 të rritur me konsum të lartë të kripës dhe problemet e përgjithshme të gjumit. Ata zbuluan se njerëzit mesatar ishin në tualet 2.3 herë çdo natë.

Mbi 12 javë, hulumtuesit pastaj matën marrjen e kripës së personit në mënyrë biokimike dhe gjetën një lidhje të mrekullueshme.

223 ulur futje kripë me 25 për qind dhe ulur, ndërsa numri i tualet gjatë natës në 1.4 në mesatare, ndërsa pjesa tjetër janë rritur sasinë e kripës në ushqim me 15 për qind dhe përjetuar një rritje në tualet nate për 2.7 mesatarisht.

Mungesa e gjumit çon në stres
Studiuesit japonezë gjithashtu zbuluan se marrja e kripës së reduktuar (dhe kështu urinimi në natë) çoi në një rritje të dukshme të cilësisë së jetës.

deficitet flejnë, flejnë ndërprerë dhe problemet e përgjithshme gjumit janë shkaqet e drejtpërdrejtë të stresit dhe çrregullime të stresit të lidhura, dhe grupi ishte rritur futje kripë, ka treguar shenja të qarta të rritjes nervozizëm dhe simptoma të qarta të stresit.

– Studimi sugjeron se një ndryshim i thjeshtë në dietë mund të përmirësojë cilësinë e jetës mjaft shumë për një shumë njerëz të mëdhenj, duke e kthyer Drejtor i Kërkimeve, Dr. Matsuo Tomohiro, firmë.

Be the first to comment

Leave a Reply