Arrajet diellore Vendosni në sondën diellore të Parker-it të NASA-s

Qitjes finale të fazës së dytë të Delta IV

Faza e dytë e fazës së dytë të Delta IV është duke nxitur thrusters e saj të vogla për të pozicionuar veten dhe Parker Solar Probe në pozicionin e duhur për të zjarrit motorin e tij kryesor për kohën e fundit gjatë misionit. Çdo gjë mbetet në orar për fluturimin.

Nisje! Ura Delta IV raketa e rëndë pastron lansimin e lansimit me sonda diellore Parker të NASA-s

Nisja e Bashkuar Launch Alliance Delta IV Raketa e rëndë hiqet nga Space Launch Complex 37 në Cape Canaveral Air Force Station në 03:31 EDT, duke mbajtur NASA Parker Solar Probe.
Nisja e Bashkuar Launch Alliance Delta IV Raketa e rëndë hiqet nga Space Launch Complex 37 në Cape Canaveral Air Force Station në 03:31 EDT, duke mbajtur NASA Parker Solar Probe. Foto kredi: NASA

Ndezjen e Booster dhe lansimin e Delta IV të Aleancës Launch Ally Raketa e rëndë në 03:31 EDT, nga Space Launch Complex 37 në Cape Canaveral Air Force Station në Florida, që mbajti Parker Solar Probe të NASA-s.

Rreth katër minuta në fluturim, një seri ngjarjesh kyçe ndodhin në një renditje të shpejtë: porta Delta IV dhe motorët përforcues të djathtë mbyllen dhe ndahen, ndërprerja kryesore e motorit përforcues, ndarja e përforcuesit nga faza e dytë, ndezja e motorrit kryesor të fazës së dytë, pastaj ndarjen e ngarkesës së ngarkesës.

T-4 Minuta dhe Numërimi

Ula Delta IV I rëndë në kompleksin e nisjes së hapësirës 37.Kontrollimi i Parker Solar Probe është duke u zhvilluar drejt një ngritje në orën 3:31 të EDT. Gjatë katër minutave të fundit të numërimit, tanket e rënda të Delta IV do të rriten deri në presionin e fluturimit, raketa dhe anija kozmike do të konfirmohen në fuqinë e brendshme, ndërsa Ranguesi Lindor dhe menaxherët e nisjes do të kryejnë kontrolle përfundimtare të statusit. Një autosequencer i kompjuterizuar do të marrë përsipër numërimin në mënyrë që të kryejë një sërë aktivitetesh në mënyrë të saktë.

T-4 Minuta dhe mbajtja

Numërimi i nisjes është në një mbajtje në minutën T-4. Ekipi i nisjes është duke vazhduar drejt fillimit të një rakete të Bashkuar Launch Alliance Delta IV Heady që mbante Parker Solar Probe në një mision në Diell.

Liftoff është planifikuar për 3:31 EDT, në fillim të një dritareje nisëse prej 65 minutash. Parashikimi tani është në shans 95 për qind për kushtet e favorshme të motit për fillimin.

Sonda diellore Parker quhet fizikant

Fotoja e Eugene Parker në një konferencë për prelaunch në Qendrën Kennedy të NASA-s në Florida.
Në Operacionin dhe Ndërtimin e Mbështetjes së Qendrës së Hapësirës Kennedy II, të enjten, më 9 gusht 2018, pjesëtarët e mediave marrin pjesë në një konferencë paraprake të misionit në Parker Solar Probe të NASA-s. Dëgjimi i prezantimit është Eugene Parker, rreshti i parë, shumë larg, Profesor i Shquar i S. Chandrasekhar, Departamenti i Astronomisë dhe Astrofizikës në Universitetin e Çikagos. Foto krediti: NASA / Kim Shiflett

Në vitin 2017, misioni u riemërua për Eugene Parker, Departamenti i Astronomisë dhe Astrofizikës në Universitetin e Çikagos, S Chandrasekhar Distinguished Professor Emeritus. Në vitet 1950, Parker propozoi një numër konceptesh rreth asaj se si yjet, duke përfshirë Sunin tonë, japin energji. Ai e quajti këtë kaskadë energjie era diellore dhe ai përshkroi një sistem të tërë kompleks të plazmave, fushave magnetike dhe grimcave energjike që përbëjnë këtë fenomen. Parker gjithashtu theorizoi një shpjegim për atmosferën diellore të mbinxehur, koronën, e cila është – kontradiktore me atë që pritej nga ligjet e fizikës – më e nxehtë se sipërfaqja e vetë Sunit. Ky është misioni i parë i NASA-s që është emëruar për një individ të gjallë.