Një mundësi tjetër për të vënë emrin tënd në Mars

Një mundësi tjetër për të vënë emrin tënd në Mars
Merrni lejen tuaj të konviktit për të fluturuar emrin tuaj në misionin e ardhshëm në Mars
Kur shtrihet në Mars në nëntor 2018, lander i InSight i NASA-s do të mbajë disa instrumente shkencore – së bashku me qindra mijëra emra nga anëtarët e publikut.

Në vitin 2015, gati 827,000 njerëz u regjistruan për të shtuar emrat e tyre në një mikroçip silikoni në anijen kozmike robotike. Tani NASA po shton një mikroçip të dytë, duke i dhënë publikut një mundësi tjetër për të dërguar emrat e tyre në Mars.

Parashtresat e reja do të pranohen nga 2 tetori deri më 1 nëntor 2017, në lidhjen e mëposhtme:

https://mars.nasa.gov/syn/insight

“Marsi vazhdon të nxisë entuziastë hapësinorë të të gjitha moshave”, tha Bruce Banerdt, hulumtuesi kryesor i misionit InSight në Laboratorin Jet Propulsiv të NASA-s në Pasadena të Kalifornisë. “Kjo mundësi u lejon atyre të bëhen pjesë e anijen kozmike që do të studiojnë brenda Planetit të Kuq”.

Kjo mundësi e fluturimit-tuaj-emri vjen me pikat “frekuentuese të shpeshta” që pasqyrojnë pjesëmarrjen personale të një individi në eksplorimin e NASA-s në Mars. Këto pika përfshijnë misionet e shumta dhe dekada të shumëfishta. Pjesëmarrësit që dërguan emrat e tyre në mundësinë e mëparshme të InSight-it në vitin 2015 mund të shkarkojnë një “kalim konviktesh” dhe të shohin milje të tyre të “fluturimit të shpeshtë”.

Si pjesë e këtij programi të fluturimit të shpeshtë, një çip me emrat e 1.38 milionë njerëzve fluturoi gjithashtu në fluturimin e parë të anijen kozmike të NASA-s në vitin 2014. NASA po ndërton Orionin për të kryer astronautët në destinacionet e hapësirës së thellë që do të mundësojnë misionet e ardhshme në Mars.

Pas InSight, mundësia e ardhshme për të fituar pikat e ofertave të shpeshta do të jetë Misioni Exploration i NASA-s 1, fluturimi i parë që do të sjellë raketën e Sistemit të Hapësirës së Hapësirës dhe Orionin e Orionit për të udhëtuar mijëra milje përtej Hënës në përgatitje për misione njerëzore në Mars dhe më gjerë.

InSight do të jetë misioni i parë për të eksploruar brendësinë e thellë të Marsit. Anija kozmike do të vendosë një sizmometër për të zbuluar marshime dhe sulme meteorësh, duke përdorur energjinë sizmike të këtyre fenomeneve për të studiuar materialet shumë më poshtë sipërfaqes së Marsian. Ajo gjithashtu do të vendosë një hetim të ngrohjes që do të futet thellë në tokë sesa çdo pajisje e mëparshme në Planetin e Kuq. Këto dhe hetimet e tjera të InSight do të përmirësojnë kuptueshmërinë tonë për formimin dhe evolucionin e të gjithë planetit shkëmbor, duke përfshirë Tokën.

InSight është planifikuar të nisë nga Vandenberg Air Force Base, në Kaliforni, në maj të vitit 2018.

Për më shumë informacion mbi InSight, vizitoni:

Burimi:

startfaqe.com

https://nasa.gov/insight

Andrew Good
Jet Propulsion Laboratory, Pasadena, Kaliforni.
818-393-2433
andrew.c.good@jpl.nasa.gov

Be the first to comment

Leave a Reply