zënja diellor do të jetë i dukshëm

Sot, një eklips diellor do të jetë i dukshëm në të gjithë Amerikën e Veriut. Gjatë gjithë kontinentit, Hëna do të mbulojë një pjesë ose të fytyrës super të ndritshme të Diellit për një pjesë të ditës. Për ata brenda shtegut të ngushtë të tërësisë, që shtrihet nga Oregoni në Karolinën e Jugut, eklipsia e pjesshme do të bëhet gjithsej për disa momente të shkurtra. Sigurohuni që jeni duke përdorur filtra diellorë të duhur (jo syze dielli) ose një metodë indirekte të shikimit në qoftë se keni ndërmend të shihni eklipsin personalisht. Kudo që të jeni, gjithashtu mund të shihni eklipsin e sotëm në internet në https://www.nasa.gov/eclipselive. Duke filluar nga ora e mesditës, ekspozita jonë do të shfaqë pikëpamje nga avionët tanë të kërkimit, balonat me lartësi të lartë, satelitët dhe teleskopët e modifikuar posaçërisht, si dhe raportet e drejtpërdrejta nga qytetet anembanë vendit dhe Stacionit Ndërkombëtar të Hapësirës. Mësoni të gjitha rreth # Eclipse2017 në https://eclipse2017.nasa.gov. Shikoni mbulimin drejtpërdrejt në https://www.nasa.gov/eclipselive.

Be the first to comment

Leave a Reply